Vores historie Skip til hoved indholdet

Fæstningsstadens første boliger

 

Den 18. Maj 2015 var det 100 år siden, den første almene boligforening, Arbejdernes Boligforening, så dagens lys i Fredericia.

Det var samtidig første skridt til det, vi i dag kender som "Boligkontoret Fredericia". Herefter voksede den almene boligbevægelse og der var flere stærke og fremsynede almene boligorganisationer i Fredericia.

 

På vej til fælles administration

Inspireret af Boligselskabernes Landsforenings temamøder om "Fælles administration" blev de første frø sået i 2002.

I starten af 2003 blev der afholdt ekstraordinære repræsentantskabsmøder i både LAB & Andelsboligforeningen, som endte med flertal for at slå deres administration sammen fra 2004. Arbejdernes Boligforening og Selvbyggerbo sluttede sig til i 2005.

 

Boligkontoret Fredericia

Boligkontoret Fredericia blev stiftet 1. januar 2011, da boligorganisationerne LAB, Andelsboligforeningen, Arbejdernes Boligforening og Selvbyggerbo blev sammenlagt, til en ny, moderne og fremsynet organisation.

Ligesom for over 100 år siden, har vi stadig til formål, at skaffe Fredericias borgere gode, sunde boliger, der er til at betale.

I dag er Boligkontoret Fredericia, Trekantområdets største almene boligorganisation, med over 5000 lejemål i alle størrelser – og boliger målrettet til pensionister, unge, familier, handicappede, par og singler.

 

Moderne og velbeliggende lejeboliger

Vi tilbyder moderne og velbeliggende leje boliger med god indretning og mange moderne faciliteter.

De fleste af vores lejligheder, ligger centralt i Fredericia i bekvem afstand til indkøbsmuligheder og daginstitutioner, men vi har også boliger i kommunens yderkant med udsigt til natur, skov og marker.

Vi har det største udvalg i almene boliger i Trekantområdet. Uanset om du er ung, ældre, senior, single eller en del af en børnefamilie, så har vi en bolig målrettet dine behov.